Life és spirituális coaching a testi, lelki és szellemi EGÉSZségért

Magamról

fotó magamról

Engedd meg, hogy bemutatkozásképpen elmondjak néhány dolgot magamról! 🙂

Gulyásné Farkas Rita vagyok;

life és spirituális coach, diplomás ápoló.

1972. tavaszán születtem; vagyis életutam felét mostanra valószínűleg bejártam. Bár gyermekkorom nem nevezhető felhőtlennek, mégis szerencsés vagyok; mert 14 éves koromra tudtam magamról, hogy az emberek segítésével, támogatásával, gyógyításával, a külső és belső harmónia megteremtésének elősegítésével szeretnék foglalkozni. Emiatt választottam az ápolói pályát, ami ugyan elsősorban az emberi test, de sok esetben a lélek egészségével is foglalkozik. A Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskolában érettségiztem; majd az érettségi után közvetlenül a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Diplomás ápoló Szakán szereztem diplomát.

Váratlan fordulatok

Államvizsgám után néhány hónappal derült ki, hogy gerincfejlődési rendellenességem miatt kórházi osztályos munkára nem vagyok alkalmas. Találnom kellett hát valamilyen más lehetőséget, ahol szaktudásomat és az egészség szolgálata iránti lelkes elköteleződésemet kamatoztatni tudom. Dolgoztam a Bethesda Gyermekkórház Sebészetén adminisztrátorként és sebészeti asszisztensként egyaránt; majd egy rövid ideig a Zuglói Eü. Szolgálat Gyermeksebészeti Szakrendelőjében szintén asszisztensként. Azonban munkám ebben az időben elsősorban a magamról való gondoskodás, a jövedelemszerzés célját szolgálta; végzettségemnek és tudásomnak igazán nem vettem hasznát. Keresni kezdtem hát egy olyan területet, ahol mások is elismerik és megbecsülik a tudásomat, és az önbecsülésem szintje is emelkedni tud.

2001. nyarán lehetőséget kaptam arra, hogy asszisztensként dolgozzak egy józsefvárosi háziorvosi praxisban. Mivel ez a típusú munka sokkal inkább igényelte a felsőfokú végzettségem szakmai tudását és készségeit, örömmel váltottam munkahelyet. Hosszú éveken át nagyon szerettem és élveztem a munkámat diplomás ápolóként több háziorvosi praxisban is. Közel 16 éven át kísértem a pácienseket gyógyulásuk, vagy lehető legjobb állapotuk fenntartása útján – testi és lelki-szellemi síkon egyaránt. Sok beteggel alakult ki személyesebb kapcsolatom, ami lehetővé tette az elmélyülő beszélgetéseket, a magamról való megnyílást, a lelki-szellemi segítségnyújtást is.

A körzeti munka szabadságát kihasználva, mintegy hobbiként elkezdtem lakberendezést is tanulni; 2002-ben OKJ-s végzettséget szereztem a „nyugati”, hagyományos lakberendezés területén, valamint 2004-ben megtanultam a kínai térrendezés, a Feng Shui Iránytű Iskoláját is alkalmazni.

Felbukkanó nehézségek

Időközben az évek múlásával az egészségügyi ellátásban egyre több minden változott meg. A „gyógyítás” egyre inkább a különböző mellékhatásokkal járó kemikáliák felírására korlátozódott; egyre kevesebb ellátóhelyen egyre túlterheltebb egészségügyi dolgozók végezték egyre gépiesebben és kiégettebben a munkájukat. Végül engem is „bekebelezett” az élet darálója. Magánéletemben a 2013-2016 közötti időszakban számtalan traumával és nehézséggel kellett szembenéznem és feldolgoznom azokat; munkahelyemen kiégtem a munka és a magamról való gondoskodás egyensúlyának felborulása miatt.

Ráadásul 2017. januárjában az általunk ellátandó személyek száma egy orvoskolléga nyugdíjba vonulása miatt közel a duplájára emelkedett. Napi munkám leginkább kétségbeesett tűzoltáshoz vált hasonlóvá, ahol az egyes emberekre képtelenség volt minőségi időt fordítani, és ami többé már nem okozott örömet, sikerélményt. Robottá silányult – amit az aránytalanul megnövekedett adminisztrációs terhek is keserítettek. Végül már kizárólag a kötelességtudat tartott a munkahelyemen – de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtarthassam az állásomat. Főnököm még az év vége előtt, december közepén elbocsátott.

Ismét keresni kezdtem hát, mi lenne az a tevékenység, ahol kamatoztatni tudom az eddig megszerzett tudásomat és tapasztalataimat. Célommá vált, hogy az EGÉSZ ember teljes valóságát megvizsgálva képessé váljak a testi betegségek, tünetek lelki-szellemi hátterét, valódi okát megkeresni, és ha sikerül, RENDbe tenni. Így találtam rá a tanácsadói (avagy szép „magyarsággal” élve coaching) tevékenységre.

Coaching tanulmányok

2018. május-július között végeztem Life és Spirituális Coaching tanfolyamot Várnai Myrtillnél; ekkor kezdtem el coaching tevékenységem felépítését. A pandémia után, 2021 kora tavaszán ismét lehetőségem nyílt arra, hogy visszatérhessek az egészségügyi munkához – ezúttal egy II. kerületi háziorvosi praxisban. Azonban a coaching iránti vágy továbbra is jelen volt a gondolataim között, így 2023-ban elvégeztem az Élet-Öröm Programok Life Coach moduljait, ami rendkívül sokat segített szakmai készségeim, eszköztáram fejlesztésében.

Az önismereti modul és a folyamatos közös és egyéni gyakorlás hatására nagyon sok minden megmozdult, felkavarodott bennem; hatására képzett szakemberek kíséretével intenzív ön-munkába kezdtem. Mintegy fél év alatt lassan, de EGÉSZen RENDeződött bennem életem összes addigi tapasztalata, élménye, ismerete. Minden megtalálta a helyét; az addig csak különálló pontokként létező tudásból eseményekből elkezdett kibontakozni egy mintázat, amire felépíthetem a segítő munkámat.

Rend a lelke mindennek!

Szerintem már rájöttél, hogy a három, első látásra rendkívül különbözőnek tűnő végzettségemben (ápolói, lakberendezői, coach) a REND az összekötő kapocs.

  • Ápolóként a test,
  • lakberendezőként a tárgyi környezet,
  • coach-ként pedig a kapcsolatok, a lélek és a szellem rendje, harmóniája áll a figyelmem középpontjában.

Tapasztalataim szerint ez a három terület igen szoros kölcsönhatásban áll egymással. Bármelyik területen is keletkezzen is a „rendetlenség”, az várhatóan hatással lesz a másik kettőre is – ahogyan ezt a pszichoszomatikus (a lélek diszharmóniája miatt testi tünetekben jelentkező), illetve a szomatopszichés (a testi betegségek/állapotok miatt és mellett megjelenő lelki zavarok) betegségek kutatási eredményei is alátámasztják. Illetve bármely területen is lát neki valaki a „rendrakásnak”, az előbb-utóbb pozitív hatással lesz a másik kettőre is.

Munkám során a coaching eszköztárával abban segítelek, hogy önbecsülésed és kapcsolataid EGÉSZségesebbé váljanak, így nagyobb biztonságban érezd magad a mindennapokban.

Segítek, hogy RENDbe tudd rakni, sikerüljön „újratervezni” az életedet annak érdekében, hogy magánéletedben és munkádban egyaránt sikeresebb, boldogabb, kiteljesedettebb légy.

Keresztény gyógyító

Fontosnak tartom azt is elmondani magamról, hogy kisiskolás koromtól keresztény (római katolikus) szellemben nevelkedtem. Azon szerencsések közé tartozom, akik elmondhatják: gyermek- és ifjúkoruk rengeteg csodás élményét és kalandját köszönhetik azoknak a hiteles és “jófej” papoknak, szerzeteseknek és lelkes felnőtt hívőknek, akik időt, energiát nem sajnálva igyekeztek számukra értékes programokat, időtöltést szervezni. A hétköznapjaimba is mindig magammal vittem és igyekeztem megélni a keresztény tanítást: szeretettel szolgálni azokat, akiket a tudásommal képes voltam.

Magamról: spirituális gyógyítóként szeretnék tevékenykedni

Keresztény neveltetésem mellé Apukámtól – aki legkevésbé sem volt „vallásos” – nagy adag szellemi nyitottságot, érdeklődést, széles látókört kaptam örökségül. Ez nagyon sokat segített abban, hogy képes legyek nyitottnak maradni bármilyen meggyőződés felé, és a keresztény fülnek szokatlanul hangzó úttal megbarátkozzam – és képessé és alkalmassá váljak végre VALÓBAN azt tenni, amire 14 éves korom óta vágytam:

Elősegíteni a teljes ember gyógyulását, EGÉSZ-szé válását.

Küldetésemnek az emberek abban való támogatását tekintem, hogy rátaláljanak a saját testi – lelki – szellemi gyógyulásuk belső forrására, és képessé váljanak a saját külső és belső harmóniájuk megteremtésére.

Ha Te is szeretnéd megtapasztalni az önmagaddal, másokkal és a szellemvilággal való elRENDeződés, a szeretet és békesség gyógyító erejét, vedd fel velem a kapcsolatot!

Telefonszámom: +36-70/517-2116

vagy

ha kérdésed van, írj nekem: lelek.manna@gmail.com