Life és spirituális coaching a testi, lelki és szellemi EGÉSZségért

Tanmese a Választás Elméletéről

Élt egyszer egy Serendipity nevű kellemes városban egy bölcs öregember, Arthur. Híres volt bölcsességéről, valamint az élet bonyodalmainak, a választás fontosságának mélyreható megértéséről. A városlakók gyakran kikérték a tanácsát, amikor nehézségekkel szembesültek.

Egy napsütéses reggelen egy Ethan nevű fiatalember látogatta meg Arthurt, útmutatást kérve. Életének válaszútjához érkezett; két út közül kellett választania. Az első út egy biztos megélhetést kínáló, de örömtelen munkához vezetett, míg a másik az anyagiak szempontjából bizonytalanságot jelentett, de lehetőséget kínált a festészet iránti szenvedélyének követésére. Arthur behívta Ethant szerény, festményekkel és szobrokkal díszített otthonába és magyarázni kezdte neki a Választás Elméletét. Elmondta, hogy minden választásunkat öt alapvető szükséglet befolyásolja:

  • a túlélés,
  • a szeretet és összetartozás,
  • a hatalom,
  • a szabadság és
  • a szórakozás

után való törekvésünk. Hangsúlyozta, hogy döntéseinket az ezen szükségletek kielégítésére irányuló belső motiváció vezérli, ami aztán akár pozitív, akár negatív viselkedés felé terelhet bennünket.

Ethan figyelmesen hallgatott, szíve tisztánlátásra vágyott. Arthur folytatta, és elmesélt egy történetet a saját életéből. Egyszer ő is hasonló válaszút elé került, amikor a hagyományos munka és a művészet iránti szeretete között kellett választania. A döntés, hogy felkarolja szenvedélyét, megváltoztatta az életét, annak ellenére, hogy kezdetben sok bizonytalansággal kellett szembenéznie. A történeten keresztül Arthur rávilágított arra, hogy az élet egy vászon, és a döntéseink a sorsunkat festő ecsetvonásokká válnak. Arra bátorította Ethant, hogy mélyedjen el önmagában, és fedezze fel, mi teszi őt igazán boldoggá és kiteljesedetté.

A siker – mondta Arthur – nem pusztán vagyon vagy hatalom felhalmozása, hanem terveink megvalósulásának elérése és az elégedettség megtapasztalása.

Ahogy teltek a napok, Ethan felfedezte valódi vágyait és tehetségét, és felfedezte a festészet iránti mélységes szeretetet. Arthur szavaitól inspirálva a művészet útját választotta a várható kihívások ellenére is. Elhivatottsággal és kitartással csiszolta tudását, megosztotta alkotásait a világgal. Idővel Ethan festményei messze földön híressé váltak, és számtalan ember szívét megérintették. Műveiben az élet szépségét, a szerelem fontosságát és az önmagunkhoz való hűség jelentőségét festette meg. Sikerét nem csak hírnévben vagy vagyonban mérték; ez abban a beteljesülésben rejlett, amelyet a szenvedélyes és HITELES életben talált meg.

Arthur leckéi a Választás Elméletéről túlmutattak Ethan életén, ahogyan továbbra is szívesen adott tanácsot bárkinek Serendipityben. Az emberek vigaszt találtak abban, hogy megértették saját belső motivációikat és döntéseik következményeit. A város virágzott megtalált bölcsességüktől, együttérzésüktől és empátiájuktól, ahogy a lakók elkezdtek olyan döntéseket hozni, amelyek igazodtak valódi törekvéseikhez. A Választás Elmélete Serendipity-t harmonikus közösséggé alakította, ahogy lassanként mindenki megértette és felfogta saját döntéseinek erejét. Megtanította nekik, hogy az élet tanulságai abban rejlenek, hogy vállalják a felelősséget döntéseikért, és tanuljanak sikereikből és kudarcaikból egyaránt.

Ahogy teltek az évek, Arthur öröksége továbbra is generációkat inspirált. Serendipity a választás átalakító erejének és az értelmes életre való törekvésnek a szimbólumává vált. A város lakossága megtanulta, hogy az igazi siker a szenvedély, a cél és a kitartás összhangjából fakad, ami egy valóban elégedett élethez vezet. Így Arthur és Ethan története messzire elterjedt, megérintve számtalan ember szívét, akik bölcsességet, reményt és ihletet keresnek, hogy helyes döntéseket hozzanak életútjuk során.

A legnagyobb ajándék, amelyet Isten az embernek adott, a szabad akarat és a választás lehetősége. Válassz ma bölcsen!

Forrás: Fb / Ayo Alex Alao

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük